Thursday, February 6, 2014

Klađenje na Dvoznaku

Dvoznak.com doveo do revolucije u svijetu klađenja

Specijalizirani portal dvoznak.com je krajem 2011. godine doveo do revolucije u svijetu klađenja. Do tada kladitelji nisu imali kvalitetno mjesto za informiranje o tome na što se klade i u što investiraju svoj novac. Potaknuti širokom ponudom i primamljivim tečajevima obično su novce ulagali 'napamet' i uglavnom ostajali praznih džepova. Od početka svog rada dvoznak.com je promijenio odnos snaga na tržištu. Svojim posjetiocima i korisnicima pruža visoko kvalitetne informacije iz gotovo svih sportova i brojnih svjetskih liga, praktički za sve događaje koji se mogu pronaći u ponudi kladionice. Kladitelji su time dobili saveznika u 'borbi' protiv kladionica.

"Biste li kupili automobil za 10 tisuća eura, ne znajući u kakvom je stanju, samo zato što vam netko kaže da je riječ o BMW-u? Vjerojatno ne biste. Kupujete li tenisice ne znajući kojeg su broja i kako izgledaju? Sumnjam. No, zašto onda svoje novce ulažete na sportske događaje o kojima ne znate gotovo ništa?", istaknuo je Tomislav Đerek, direktor tvrtke Toma-soft koja stoji iza portala dvoznak.com i idejni začetnik cijelog projekta.

Sadržaj portala se može raščlaniti na nekoliko segmenata.

Prvi i osnovni su najave događaja koje pišu brojni stručni suradnici specijalizirani za pojedina natjecanja kako bi što kvalitetnije i vjerodostojnije mogli pisati svoje analize. U njima je moguće pronaći aktualnosti vezane za pojedinu momčad/sportaša te sve važne informacije koje mogu utjecati na ishod pojedinog događaja. Osim najpoznatijih europskih i svjetskih natjecanja, dvoznak.com vam na dlanu donosi informacije o tome tko fali nogometašima Eskisehirspora, Kerkyre i Girone, odbojkašima Belgoroda, hokejašima Komete ili Klotena, košarkašima Ventspilsa, rukometašima Cessona ili Aarhusa, što kažu njihovi treneri, tko je u kakvoj formi, koliko je tko motiviran, u kojoj momčadi je loša atmosfera, koji klubovi imaju financijske probleme, hoće li netko "napasti" od samog početka ili igrati oprezno,… Više vam neće biti enigma u kakvom stanju dolazi pojedini tenisač na neki Challanger ili u kakvoj formi je tenisačica za koju možda nikada niste niti čuli.

Važno je istaknuti da dvoznak.com ne radi selekciju utakmica za lige koje prati, već nudi najave za sve utakmice te lige, a pristup je maksimalan bez obzira da li se radilo o Premiershipu, australskom ragbiju ili ruskoj odbojci. Ukupno će to značiti čak 3000-5000 najava mjesečno.

Za svaki događaj (pa čak i za one koji nemaju napisanu najavu) dostupna je i na tržištu jedinstvena interaktivna statistička usporedba ekipa ili igrača iz koje je moguće izvući mnogo korisnih podataka. Osim što takvu statistiku ekipnih sportova i tenisa ne možete naći nigdje drugdje, ovdje ona dolazi zajedno sa najavom. Uz to, svaki događaj popraćen je tablicom u kojoj možete usporediti tečajeve hrvatskih i stranih kladionica pa tako možete odabrati najveći koeficijent i vidjeti koji su trendovi - na koje oklade tečaj pada, a na koje raste.

Među velikim brojem noviteta koje je dvoznak.com donio na tržište, svakako vrijedi istaknuti i tečajeve i statistiku igrača. U sadržaju portala tako možete pronaći usporedbu tečajeva i margina na oklade učinaka igrača na jednom mjestu. Uz svakog igrača u ponudi (uz usporedbe margina i tečajeva) postoji i jedinstvena interaktivna statistika koja prati sve igrače u ponudi (NBA i europska košarka).

Uz najave, statistike i tečajeve, stručni suradnici vrlo uspješno svakodnevno daju i izravne sugestije (uz pripadajuće objašnjenje) na što se kladiti uz predloženi ulog. Na stranici je moguće vidjeti ukupnu, ali i pojedinačnu statistiku svakog od prognozera. Time svaki korisnik dobiva mogućnost da sam donese odluku želi li pratiti sve ili samo neke od prognozera, sportova ili natjecanja.
U prvih sedam mjeseci rada portala na uzorku većem od 3600 prognoza, ostvareni ROI (return on investment) je bio 10,6 %, što svjedoči o kvaliteti prognoza.

"Iako je riječ o postotku koji možemo s ponosom isticati, svakodnevno skrećemo pažnju korisnicima da se ne ograničavaju isključivo na prognoze. One su samo subjektivan pogled pojedinca na objektivne informacije. Među velikim brojem napisanih najava krije se još jako puno potencijalno dobrih prognoza. Šteta je ne koristiti puni potencijal stranice", istaknuo je Hrvoje Reljanović, glavni urednik portala dvoznak.com.

Nije ovo prvi izlet tvrtke Toma-soft u kladioničarske vode. Još 2003. su pokrenuli kladioničarski dnevni list u sklopu kladionice "Sport-tip", izdavali su ili sudjelovali u uređivanju nekoliko kladioničkih tjednika, a tvrtka je razvila vlastiti sustav za praćenje sportskih rezultata, tablica i statistika koji koristi nekoliko hrvatskih portala i tiskanih medija.

No comments:

Post a Comment